Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept



Drůbky





Drůbky zadělávané (husí nebo kachní) očistíme a vaříme se zeleninou v osolené vodě dokud nezměknou. Z másla a mouky uděláme Světlou jíšku, zalijeme zchladlou (vlažnou) polévkou, s níž jsme předem sebrali všechen tuk, a povaříme asi 1/4 hodiny. Maso z drůbků obereme a překrájíme nebo drůbky pouze přesekáme na menší kousky a dáme do omáčky povařit. Omáčku nakonec zjemníme troškou smetany nebo mléka a jedním rozšlehaným žloutkem, okořeníme sekanou zelenou petrželí, květem nebo muškátovým oříškem.
Přílohy: květák, rýže, nudle, houskové knedlíčky.

Ingredience:

1 drůbky (z husy nebo kachny), 15 dkg kořenové zeleniny: celer, petržel, mrkev, pórek, cibule

4 dkg másla, 3 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce smetany, 1 žloutek, květ nebo muškátový oříšek, sůl, zelená petržel



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist