Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept

šipka šipka  šipka šipka 
Krocan pečený


Krocan pečený





Krocan se peče jen na másle nebo na másle a pokrmovém tuku. se slaninkou. K obojímu lze přidat nakrájenou cibulku. Samotné pečení pak musí být pozvolné. Pokud je krocan starší, je dobré ho před pečením podusit. Krocana, který je příliš velký, můžeme péci nejdříve položeného na prsa a pak na záda, nevešel by se nám totiž do trouby. V průběhu pečení seškrabujeme z krajů pekáče napečenou šťávu a krocana jí poléváme. Občas můžeme přidat horkou vodu. Veliký krocan vyžaduje asi 2-3,5 hodiny volného pečení. Šťávu můžeme také zaprášit moukou.

Ingredience: 1 krocan, sůl, 15 dkg másla

Vhodné přílohy: knedlíky, brambory, bramborová kaše či rýže



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist