Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept

šipka šipka  šipka šipka 
Masitá polévka bílá (zadělávaná)


Masitá polévka bílá (zadělávaná)





Maso dáme vařit do osolené vody. Když je měkké, vyndáme ho a nakrájíme na malé kostky.  Vývar zahustíme světlou jíškou a povaříme cca 20 minut. Nakrájíme zeleninu, vložíme do polévky a vaříme ještě 10 minut. Když máme hotovou polévku, rozmícháme ve skleničce žloutek s mlékem nebo smetanou a rozšleháme v horké polévce těsně před podáváním – polévka se již nesmí vařit!

Bílou polévku děláme z telecího masa, drůbků nebo slepice, případně z králičích drobů.

Ingredience:

1 ½ litru vody

20 dkg masa nebo vnitřností

10 dkg zeleniny (cibule, mrkev, celer, petržel, květák, hrášek)

5dkg másla

5dkg hrubé nebo hladné mouky na jíšku

2 dkg tuku na osmažení masa nebo zeleniny

1 žloutek

1/8 litru mléka nebo smetany

Zelená petrželka

1 ½ lžíce soli



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist