Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Kategorie receptů

Maso
Recepty



více

Bifteky (beefsteak)

Ze svíčkové nakrájíme přes vlákno 5 plátků, lehce je naklepeme, okraje opět dlaněmi shrneme do původního tvaru a výšky. Na litinové pánvi rozpálíme tuk, bifteky posolíme, popepříme a na rozpáleném...

Reklama
více

Roštěnky vídeňské

Roštěnky na okraji nařízneme, aby se nezkroutily, naklepeme, shrneme do původního tvaru, osolíme, popepříme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném sádle je na každé straně asi 4 minuty opečeme....

více

Kůzlečí pečeně

Recept včetně receptu na nádivku. Kůzlečí maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi vytvoříme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči...

více

Jehněčí pečeně

Recept včetně receptu na nádivku. Jehněčí maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi vytvoříme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči...

více

Hovězí dušené přírodní na zelenině

Připravujeme jako přírodní maso, jen k cibulovému základu přidáme 10 dkg kořenové zeleniny. Přijde Vám tento recept krátký? Přesto se dá podle něj uvařit dobrota, o které jste ani...

více

Pražský salát

Přípravu nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónem nebo octem a spojíme vše majonézou. Ingredience: 15 dkg telecí pečeně, 15 dkg vepřové pečeně, 15 dkg kyselých okurek, 10 dkg cibule, 10 dkg jablek,...

Reklama
více

Vepřová čína

Postup: Maso si omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a společně s arašídy a masem dáme do misky. Vše zalijeme sojovou omáčkou tak, aby po promíchání bylo všechno...

více

Buřtguláš

Nejprve si oloupeme a nakrájíme najemno cibuli, poté nakrájíme špekáčky a brambory na přibližně stejně velké kousky. Když máme vše připraveno, ve větším hrnci rozpálíme olej a orestujeme nakrájenou...

více

Hovězí dušené přírodní

Naklepané maso posolíme a popepříme. Na tuku slabě osmažíme pokrájenou cibuli, vložíme na ni maso a po obou stranách opečeme. Podlijeme vodou nebo polévkou a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme,...

více

Dušené telecí

Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli dokud není sklovitá. Přidáme na kousky nakrájené telecí maso, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě a pak podlijeme vývarem. Dusíme téměř do měkka, vyprášíme...

více

Hovězí dušené s rajčaty a zelenými paprikami

Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli, když osmahne, opečeme na ní po obou stranách maso, podlijeme polévkou nebo vodou a dusíme dokud není maso měkké. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, a když...

více

Hovězí pečeně na zelenině (svíčková)

Na tuku osmažíme na kolečka nakrájenou zeleninu, později přidáme i cibuli. Na zelenině opečeme po všech stranách maso, opečené maso podlijeme horkou polévkou nebo vodou a pečeme v troubě. Občas...

Reklama
více

Hovězí guláš

Na tuku osmažíme do světle žluta jemně pokrájenou cibulku, přidáme papriku a na kostky pokrájené maso. Dusíme, dokud maso není šedé, poté přilijeme trošku vody a přidáme ostatní koření. Dusíme do...

více

Pomazánka z paštiky

Na tuku osmažíme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, a když jíška začíná růžovět, zalijeme mlékem a povaříme na hustý bešamel. Potom vmícháme paštiku a dobře utřeme, aby pomazánka byla hladká na...

více

Biftek tatarský

Maso uškraberne nožem, abychom odstranili blány, a umeleme ve strojku nebo dobře nasekáme na jemnou kaši. Přidáme pepř a sůl. Navlhčenou rukou upravíme z masa bochánek, vložíme na mísu, střed...

více

Hovězí vařené

Maso opláchneme, mírně naklepeme a vložíme do vařící vody, aby zůstalo šťavnaté. Přidáme sůl a vaříme asi 2—2,5 hodiny. Maso vaříme zakryté, sraženou pěnu nesbíráme, klesne později ke dnu. Maso...

více

Roštěnec rychlý (anglický rostbíf)

Maso nepereme, jen lehce osušíme papírovým ubrouskem. Odblaníme a odřežeme lůj, opepříme a položíme na rozpálený lůj nebo tuk do vytopené trouby. Pečeme za častého polévání tukem, na každé straně 10...

více

Roštěnec klínkovaný

Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem uděláme šikmo do masa otvory. Ze slaniny, uzeného masa, okurky a mrkve nakrájíme silnější plátky, které nakrájené na trojúhelníky (klínky) střídavě...

více

Roštěnky se zeleninou

Roštěnky na okraji nařízneme, poté naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme, vyjmeme a do pánve vložíme cibuli, kterou lehce podusíme. Roštěnky vrátíme zpět a za mírného podlévání dusíme. Když...

více

Roštěnky na smetaně (švédské)

Nejprve zpěníme cibulku se slaninou. Poté naklepané roštěnky na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Opečeme z obou stran, zalijeme vodou a přidáme hořčici a kapary. Dusíme dokud...

více

Hovězí pečeně znojemská

Nakrájenou zeleninu a cibuli osmahneme na másle. Mezitím si maso prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a vložíme k zelenině. Maso opečeme ze všech stran, podlijeme a přidáme koření. Přiklopíme a dáme...

více

Hovězí pečeně s párky

Na pánvi osmahneme zeleninu s cibulí. Maso osolíme, nařízneme a vložíme kousky párků. Dáme na pánev se zeleninou a počkáme, až se maso zatáhne. Poté jej podlijeme a dáme dusit do trouby. Když je maso...

více

Hovězí pečeně přírodní

Maso očistíme, osolíme a prošpikujeme nakrájenou slaninou. Na tuku zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a maso na ní zprudka opečeme ze všech stran. Posypeme pepřem a podlijeme trochou vody. Chvíli...

více

Závitky z roštěnek nebo z plátků kýty

Maso nařízneme po okrajích, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe slaninou, kyselou okurkou a uzeným masem. Kdo má rád, může plátky nejprve potřít hořčicí. Závitky pevně zavineme a špejlí...

více

Roštěnky dušené

Jednotlivé plátky nařízneme po okrajích, aby se maso nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle zprudka opečeme roštěnky z obou stran. Vyndáme do nahřáté misky....

více

Rosol z vepřových kůží a telecí nohy

Maso opereme a zalijeme osolenou a okyselenou vodou tak, aby bylo vše potopené. Povaříme jej nejdříve bez zeleniny a koření cca 1 hodinu. Poté přidáme zeleninu a koření a vaříme ještě 1 hodinu, dokud...



TOPlist