Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept

šipka šipka  šipka šipka 
Piškot s marmeládou a čokoládovou polevou


Piškot s marmeládou a čokoládovou polevou





Postup:

Do misky dáme celá vejce spolu s cukrem a mixérem šleháme cca 5-10 minut, dokud nám nevznikne téměř bílá pěna. Po ušlehání vejce několikanásobně zvětší objem, tak šlehejte ve větší misce. Když je pěna bílá, zlehka a po částech vmícháme hladkou mouku. Je lepší ji vmíchat třeba na třikrát, abychom zachovali nadýchané těsto.
Podle toho, v jaké formě pečeme použijeme buď pečící papír nebo formu můžeme vymazat máslem a vysypat moukou. V případě silikonové nádoby nepoužíváme nic, z té jde těsto vždy krásně vyndat.
Troubu rozpálíme na 180 stupnů a pečeme přibližně 10-15 minut, záleží na velikosti formy a jak je vrstva těsta silná. Zda je již upečeno vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto na špejli nepřilepí, máme hotovo.

Než nám těsto vystydne, rozehřejeme si čokoládu ve vodní lázni. Vezmeme jeden hrnec ve kterém budeme vařit vodu a druhý, který položíme na něj a bude v něm čokoláda. Pozor, aby se voda do čokolády nedostala. Když máme korpus na piškot vystydlý, rozřízneme ho napůl a promažeme marmeládou a vrchní část přiklopíme zpět na piškot. Rozpuštěnou čokoládu necháme trochu zchladnout a vmícháme zakysanou smetanu. Ta nám dopomůže k tomu, aby se čokoláda po vystydnutí na dortu nelámala a lépe se krájela. Když máme smetanu vmíchanou do čokolády, potřeme polevou celý dort a dáme stuhnout do ledničky.

Ingredience:

4 vejce
80 g cukru
100 g hladké mouky
1 tabulka hořké čokolády na vaření
rybízová marmeláda
2-3 lžíce zakysané smetany (nemusí být)



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist