Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Kategorie receptů
šipka šipka šipka Čisté vývary



Čisté vývary
Recepty



více

Polévka z drůbežích drůbků nebo z drůbeže

Ze slepice husy, kachny nebo krůty. Drůbky důkladně očistíme, chloupky opálíme, žaludek stáhneme, nohy spaříme a sloupneme. Zalijeme je studenou vodou, přidáme nakrájenou zaleninu a vaříme 2-3 hodiny...

Reklama
více

Hovězí vývar (bujón)

Postup: Mrkev, petržel, cibuli a česnek si oloupeme a společně s kořením vložíme do tlakového hrnce. Přidáme opláchnuté maso a zalijeme cca litrem vody. Na plném ohni nebo na nejvyšší stupen sporáku...

více

Zeleninový vývar

Očistíme si zeleninu, nejlépe v poměru: 1 menší mrkev, 1 petržel, ½ většího celeru,  2 pórky a podle ročního období buď ½ menšího květáku nebo 2 lžíce zeleného hrášku. Případně můžete použít i 3-4...

více

Rychlá hovězí polévka z mletého masa

Mleté hovězí maso zalijeme studenou vodou a vaříme asi 30 minut. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou osmaženou zeleninu a sůl. Zeleninu povaříme 5—10 minut a nakonec přidáme sekanou...

více

Ovarová polévka

Maso z hlavy nebo kus předního očistíme a vaříme ve vodě do měkka. Když je maso hotové, polévku scedíme a necháme ustát. Pokud je potřeba, sebereme z vrchu sražený tuk. Osmažíme cibuli a přidáme jí...

více

Polévka z uzeného masa

Ingredience: 1 ½ litru vody 50 dkg až 1kg uzeného masa 10 dkg zeleniny (kapusta nebo celer, kousek cibule) 3-4 dkg krupice Postup: Maso očistíme a dáme vařit do vody. Pokud by bylo uzené příliš...

Reklama
více

Polévka z telecího masa

Ingredience: 1 ½ litru vody 30 dkg předního telecího masa 25 dkg telecích kostí 1 malý květák 2 lžíce zeleného hrášku 1 ½ dkg soli 4 dkg krupice nebo rýže 3 dkg másla Zelená...

více

Hovězí polévka

Dobře oprané kosti a lehce naklepané maso zalijeme studenou vodou, zakryjeme poklicí a zvolna přivedeme do varu. Zvlášť vyvaříme košťály, dřevnaté části zeleniny, vnější listy apod. Maso vaříme...



TOPlist