Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Kategorie receptů
šipka šipka šipka Masité zapražené



Masité zapražené
Recepty



více

Gulášová polévka

Základem pro tuto polévku je Masitá polévka zapražená. Polévku okořeníme podle chuti pepřem, sladkou paprikou, tlučeným kmínem, přidáme 20 dkg oloupaných, na kostky nakrájených brambor, které v...

Reklama
více

Polévka z krve (nepravá jelítková)

Ve vodě uvaříme do měkka nakrájené maso a zeleninu. Na tuku osmažíme cibuli, přilijeme předem dobře rozkvedlanou procezenou krev. Osmaženou rozmíchanou krev přidáme do polévky a povaříme nějakou...

více

Slezinová polévka

Syrovou slezinu uškrabeme nožem a dáme osmažit na tuk s nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme ji vodou nebo vývarem ze zeleniny, přidáme sůl, pepř, majoránku, a polévku zahustíme jíškou. Kořeníme...

více

Játrová nebo ledvinková polévka

Opraná hovězí nebo vepřová játra nebo ledvinky zbavíme blan, nakrájíme na proužky nebo kostky a dusíme na tuku a cibuli. Z koření přidáme pepř nebo špetku papriky. Nesolíme, sůl přidáváme až do...

více

Masitá polévka zapražená

Na půlce tuku osmahneme cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso a osolíme. Než se maso uvaří, na zbytku tuku osmahneme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu. Když je maso měkké, podlijeme vodou a...

více

Dršťková polévka

Dršťky důkladně opláchneme ve vodě, promneme v soli a znovu důkladně propláchneme. Dáme vařit do vody na půl hodiny. Slijeme vodu a dršťky dáme do hrnce se studenou a osolenou vodou. Dáme znovu vařit...

Reklama


TOPlist