Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept

šipka šipka  šipka šipka 
Špenátové noky


Špenátové noky





Postup:

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibulku, kterou necháme na pánvi na rozpáleném oleji zesklovatět. Přidáme špenát a dusíme společně dokud se bud neuvaří, nebo v případě zmrzlého nerozpustí. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu, jakmile začne vřít, dáme do ní noky, které se vaří cca 5 minut.
Když je špenát v pánvi hotov, přidáme dle chuti česnek. Je lepší nejprve méně česneku a ochutnat, případně přidat. Poté zalijeme smetanou a necháme provařit. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Uvařené noky dáme do pánve s omáčkou a důkladně promícháme, aby se chutě spojili.
Podáváme zasypané parmezánem nebo jiným sýrem dle chuti.

Ingredience:

1 balení noků (500g), 100g špenátu (čerstvý nebo mražený), 1 střední cibule, 1 kelímek smetany ke šlehání (31% tuku), česnek,sůl, pepř, olej, parmezán (nemusí být)



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist