Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Kategorie receptů

Vejce
Recepty



více

Ruská vejce

Vezmeme si misku, ve které chceme pokrm chystat. Na dno dáme vlašský salát, na něj naskládáme ztracená vejce a zalijeme majonézou. Přidáme zeleninu – například, plátky rajčat, hrášek, hlávkový salát,...

Reklama
více

Plněná vejce zapékaná se sardelemi

Vejce, která jsme uvařili natvrdo rozpůlíme a žloutky utřeme s půlkou másla. S druhou polovinou másla utřeme sardele, přidáme 1 syrový žloutek a promícháme s utřenými žloutky, přidáme pepř a zelenou...

více

Vejce nahniličku

Vejce vložíme do horké vody a vaříme 4 — 4,5 minuty. Pak je maličko naťukneme a ponoříme na 10 vteřin do studené vody, aby se snáze loupala. Nesmějí však vychladnout. Podáváme je oloupaná na ohřátém...

více

Salát z vajec se šunkou a s houbami

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. Majonézu osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a přimícháme sekanou šunku a hříbky. Promícháme opatrně s plátky vajec.  Ingredience: 4 vejce, 10...

více

Vejce míchaná

Vejce rozklepneme do hrnku, osolíme a rozšleháme. Vlijeme na rozpálenou pánev s trochu oleje nebo másla a mícháme, dokud nemají vajíčka požadovanou konzistenci. Druhá varianta přípravy: Rozšleháme ...

více

Vejce naměkko

Vejce ponoříme do studené vody a postavíme na oheň vařit, jakmile se voda začne vařit (bublat), jsou vejce uvařena naměkko — bílek je sražený, ztuhlý a žloutek je tekutý. Nebo vložíme vejce lžící do...

Reklama
více

Vejce natvrdo

Vejce natvrdo se dají vařit na několik možných způsobů, nabízíme ty nejoblíbenější. 1. způsob Vejce vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme 8 minut od uvedení do varu. 2. způsob Vejce vložíme...

více

Vaječná sedlina

Vaječnou sedlinu můžeme dělat na několik způsobů, nabízíme ty nejoblíbenější recepty. 1. způsob Sýr rozstrouháme a rozpustíme v teplém mléce. Smícháme s rozšlehanými vejci, osolíme a pečeme v...

více

Ztracená vejce na smetaně

Uvaříme ztracené vejce dle návodu (ztracená vejce) jen do vody navíc přidáme kmín. Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky, kterou zředíme vývarem z vajec. Omáčku chvíli povaříme a přidáme...

více

Pomazánka z vajec, šunky a majonézy

Uvaříme vejce natvrdo a rozsekáme je. Přidáme jemně krájenou šunku (můžeme i salám nebo uzené maso). Vše spojíme rozetřeným máslem nebo majonézou. Můžeme dochutit citronovou šťávou. Ingredience: 3...

více

Omelety pěnové

Ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého zašleháme cukr, zamícháme do něj i žloutky a citrónovou kůru nebo vanilku. Na ohnivzdorné misce navršíme kopeček, který poprášíme cukrem a prudce v troubě...

více

Sázená vejce s křenem

Uděláme sázená vejce, která na talíři posolíme, posypeme osmaženou houskou a navíc strouhaným křenem. Ingredience: 4 dkg másla, 2—4 dkg křenu, sůl, 4 vejce, 1 dkg másla, 2 dkg strouhané...

Reklama
více

Sázená vejce se slaninou

Tenké plátky slaniny rozložíme podle libosti na pánev a opečeme ji, až zesklovatí. Jestliže slanina pustila mnoho tuku, slijeme ho trochu a pak teprve rozklepneme vejce jedno po druhém pěkně vedle...

více

Plněná vejce studená

Tato vejce můžete připravit i předem, jsou vhodná i pro pohoštění. Vejce můžete zdobit a obkládat nejrůznějšími způsoby. Podáváme je v papírových košíčcích nebo různě obložená na mísách. Základem pro...

více

Omelety se sýrem

Sýr s vysokým obsahem tuku, tvrdý sýr (nejlepší je ementál), tak nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tuku na pánvičce. Zalijeme vejci nebo nakrájený sýr můžeme zamíchat do vajec a upéct. Hotovou...

více

Ztracené vejce na šunce

Šunku nakrájíme na malé nudličky a orestujeme na pánvi. Šunku dáme na talíř, vložíme na ní ztracené vejce (recept viz. ztracená vejce) a polijeme šťávou z restované šunky. Můžeme podávat s opečeným...

více

Salát z vajec

Salát z vajec s majonézou připravíme následovně. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a opatrně nakrájíme na plátky. Majonézu ochutíme solí, pepřem, sekanou zelenou petrželí, špetkou cukru a...

více

Francouzské omelety

Rozšleháme vejce s vodou, trošku osolíme a osladíme. Hmotu nalijeme na rozpálený tuk (ideálně máslo) a vidličkou mícháme, dokud se zespodu omeleta neopeče. Potom povrch potřeme marmeládou, kterou...

více

Omelety přírodní

Připravíme si vejce s vodou a se solí a vidličkou j e rozšleháme. Poté dáme na pánev máslo, rozehřejeme a na to nalijeme předchozí. Poté, co se vejce roztečou po celé pánvi, musíme je vidličkou...

více

Vejce nastavená krupicí

Příprava na másle: máslo rozpálíme na pánvi, přilijeme mléko, ve kterém máme namočenou krupici a uvaříme kaši. Do kaše vmícháme rozšlehaná vajíčka a mícháme, dokud neztuhnout. Pro zjemnění můžeme...

více

Pomazánka ze zbylých bílků

Pokud nám z vaření zbydou bílky, můžeme je uvařit v páře a rozsekáme je. Poté si namažeme chléb máslem a osolíme. Posypeme nasekanými bílky. Můžeme přidat nasekané...

více

Zapékaná vejce na žemli

Ohnivzdornou misku vymažeme pořádně máslem, položíme na tenké plátky pokrájenou žemli. Na žemle dáme plátky tučného sýra. Celý pokrm zalijeme osolenými vejci, rozkvrdlanými v malém množství  vody....

více

Zapékaná vejce se sardelemi

Ohnivzdornou misku dobře vymažeme máslem, nalijeme do ní kyselou smetanu a do smetany rozklepneme syrové vejce. Posypeme strouhaným sýrem nebo nadrobno pokrájenými sardelemi, pažitkou nebo jen...

více

Pomazánka z vajec a houbiček

Nejdříve si uvaříme natvrdo vajíčka, která posekáme a spojíme pomocí majonézy. Pro zlepšení chuti přidáme posekané naložené ryzce, ale můžeme i jiné houbičky. Navíc přidáme syrový...

více

Vejce plněná - muchomůrky

Nejdříve uvaříme vejce natvrdo, pak oloupaná vejce u silnějšího konce seřízneme, aby stála. Špičku uřízneme až po žloutek a ten malou lžičkou vyndáme. Žloutky utřem se sardelovým máslem a hmotu...

více

Pomazánka z vajec a slaniny

Natvrdo uvařená vejce umeleme na strojku spolu s čerstvou slaninou. Poté osolíme a opepříme. Po namazání na chléb můžeme posypat pažitkou, cibulkou nebo pórkem. Ingtredience: 3 vejce, 10—15 dkg...

více

Omelety selské

Nakrájíme na kostky brambory a poté je opečeme na nasekané cibulce na másle. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Dopékající se omelety posypeme zelenou petrželkou. Místo másla můžeme...

více

Omelety s paprikami (srbské)

Nakrájíme cibuli a osmažíme ji na oleji nebo másle. Nakrájíme na proužky papriku a na kolečka rajčata. Posolíme a opepříme. Část zeleniny, kterou takto upravíme, zalijeme rozšlehanými vejci a...

více

Zapékaná vejce se sýrem

Do vymazané misky nakrájíme natvrdo vařená vajíčka a zalijeme bešamelem, posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme. Vhodné přílohy: smažené brambory, těstoviny 4 vejce,3 dkg másla,3 dkg mouky na...

více

Ztracená vejce

Do hrnce dáme vařit vodu s octem. Než se začne vařit voda, rozklepneme si celé vajíčko do hrnečku nebo do sběračky. Když se voda vaří, pomalu vlijeme vejce do vody a ono se zatáhne. Stáhneme plamen a...

více

Sázená vejce

Do formy na sázená vejce nebo do lívanečníku dáme po kousku tuku, a až se na ohni rozpustí, vpustíme do každé misky jedno čerstvé vajíčko. Necháme zvolna péci, až bílek ztuhne. Vyndáme opatrně, aby...

více

Omelety plněné

Do přírodních omelet dáváme tuto náplň: 3 dkg másla, 15 dkg brambor nebo zeleniny nebo 3 dkg másla, 10 dkg uzeniny nebo 3 dkg másla, 10 dkg masa. Jako variaci můžeme dát do náplně místo uzeného...

více

Omeleta jemná

Celá vejce ušleháme s cukrem i moukou a vlijeme na pánev, která je dobře vymaštěná klasickým máslem a v prudké troubě upečeme. Hotovou omeletu potřeme nakyslou marmeládou nebo džemem a přehneme....

více

Vejce s kaviárem

Vařená vajíčka natvrdo překrojíme po délce na půlky. Ozdobíme je šikmými proužky z kaviáru a majonézou. Ingredience: vejce,...



TOPlist