Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept

šipka šipka  šipka šipka 
Vepřová čína


Vepřová čína





Postup:

Maso si omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a společně s arašídy a masem dáme do misky. Vše zalijeme sojovou omáčkou tak, aby po promíchání bylo všechno maso obaleno a zasypeme přibližně 2 polívkovými lžícemi solamylu. Důkladně promícháme a dáme odležet. Ideální je alespon hodinu, ale pokud spěcháme, můžeme rovnou začít vařit.
Rozpálíme pánev, nalijeme na ni olej a nasypeme odleželou směs. Zprudka opečeme a poté zalijeme hrnkem vody, přiklopíme a necháme chvíli povařit, dokud není maso měkké. Díky solamylu nám vznikne taková mazlavá omáčka. Podle chuti přidáme sůl, pepř, případně ještě sojovou omáčku. Pokud by bylo málo omáčky, přidáme ještě lžíci solamylu a případně vodu. Vše necháme ještě provařit a servírujeme s rýží.

Ingredience:

1 kg kotlet v celku bez kosti
100g arašíd
čtvrt hlávky malého bílého nebo červeného zelí sojová omáčka solamyl (škrob) olej sůl, pepř



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist