Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept

šipka šipka  šipka šipka 
Zeleninová polévka bílá


Zeleninová polévka bílá





Pokud vaříme květák, chřest nebo brokolici, dáme zeleninu vařit do osolené vody a vaříme dokud není měkká. Poté zeleninu vyndáme, vývar zahustíme světlou jíškou a vaříme minimálně 20 minut. Polévku okořeníme, vrátíme nakrájenou zeleninu a dosolíme.

Když vaříme cibuli, mrkev, pórek, celer atd., nejprve zahustíme vodu jíškou, důkladně povaříme a pak teprve přidáme nakrájenou zeleninu.

V trošce mléka si rozšleháme žloutek, který za stálého mícháni pomalu přiléváme do polévky. Mléko se žloutkem slouží ke zjemnění polévky, není zapotřebí je tam dávat. Dle chuti ještě dosolíme a podáváme s opečenou houstičkou.

Podle tohoto základního receptu můžeme vařit více polévek : květákovou, hráškovou, chřestovou, špenátovou atd.

Ingredience:

1 ½ litru vody

20-25 dkg zeleniny

5 dkg mouky a 5 dkg tuku na jíšku

1 žloutek

1/8 litru mléka ke zjemnění polévky

Koření:

Muškátový oříšek, kopr, petržel, pažitka



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist