Magazín        Katalog restaurací, barů i kaváren z celé ČR        Recepty
    
    
Recept



Zeleninový vývar





Očistíme si zeleninu, nejlépe v poměru: 1 menší mrkev, 1 petržel, ½ většího celeru,  2 pórky a podle ročního období buď ½ menšího květáku nebo 2 lžíce zeleného hrášku. Případně můžete použít i 3-4 rajčata a zelené fazolky. Ve vodě uvaříme stonky, košťály, svrchní listy zeleniny, kosti – vše předem očištěné. Do tohoto osoleného vývaru přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina měkká, polévka zavaříme bud krupicí, kapáním nebo rýží, případně nočky nebo játrovými knedlíčky.

Ingredience:

1 ½ litru vody nebo vývaru z kostí

30 dkg kořenovou zeleniny

1 ½ dkg soli

4 dkg másla

Zavářka:

Játrové, slezinové knedlíčky nebo noky



Hodnocení receptu

Uvařili jste si tento recept? A jak jste byli spokojeni? Je recept dost kvalitní? Nebo máte třeba variaci na tento recept. Ohodnoťte tento recept a pomozte ostatním v rozhodování, zda si toto jídlo či nápoj připravit také. Vaše doporučení může někoho inspirovat k tomu, aby si připravil snídani, oběd nebo večeři.

Oznámkuj recept

(Známkujte jako ve škole, kde je 1 nejlepší známka a 5 nejhorší známka.)

Známka:

Cca náklady v Kč na 1 porci:
Doba vaření v min:
Další informace o vaření, přípravě receptu: Kontaktní e-mail (nebude zveřejněn):
Kontrola (Napište číselně jednatřipětšest):

Po uložení se recenze zařadí pod tento formulář. Hunger.cz si vyhrazuje právo možnosti mazat nevhodné a vulgární příspěvky. Recenze obsahující pravdivou e-mailovou adresu mají pro nás větší váhu. E-mailové adresy nezveřejňujeme na webu v zájmu zachování soukromí přispěvatelů.


Tento recept ještě nebyl nikým hodnocen, buď první!


TOPlist